Piepende ruitenwissers: oplossingen en preventie

Body

Ervaar je problemen met piepende ruitenwissers? Dit veelvoorkomende probleem kan erg vervelend zijn. Bij Janssen Van Kouwen begrijpen we het ongemak en bieden we praktische oplossingen om piepende ruitenwissers aan te pakken en toekomstige problemen te voorkomen. Wil je hier zelf geen tijd aan kwijt zijn? Kom dan even langs bij een van onze vestigingen voor een gratis controle. We hebben een ruime voorraad van nieuwe ruitenwisserbladen.

ruitenwissers

Waarom piepen ruitenwissers?

Piepende ruitenwissers worden meestal veroorzaakt door uitgedroogde rubbers die te sterk tegen het glas wrijven. Soms kunnen ze zelfs krassen veroorzaken. Vuil op de ruitenwisserbladen of beschadigde rubbers die vervanging nodig hebben, zijn vaak de boosdoeners. Mocht dit niet het geval zijn, dan zou een storing in het aandrijvingssysteem de oorzaak kunnen zijn. Voor een grondige diagnose kun je het beste een bezoek brengen aan Janssen Van Kouwen, waar onze monteurs klaarstaan om je te helpen.

Hoe los je piepende ruitenwissers op?

De meest eenvoudige oplossing voor de piepende ruitenwissers is om deze goed schoon te maken. Dit doen je natuurlijk op een milieuvriendelijke manier. Hiervoor gebruik je een microvezel doekje en een combinatie van water en witte azijn. Til de ruitenwissers op en reinig de ruitenwissers. Droog ze vervolgens af en test of het piepen is gestopt. Blijven ze piepen? Snij een aardappel doormidden en wrijf de ruitenwisserbladen in. Dit kan helpen tegen de wrijving welke het piepende geluid veroorzaken. 

Blijven je ruitenwissers piepen? Overweeg

Blijven je ruitenwissers piepen? Overweeg vervanging

Als het schoonmaken van de piepende ruitenwissers niet helpt, is het waarschijnlijk tijd om de ruitenwisserbladen te vervangen. Sommige ruitenwisserbladen hebben een indicator waardoor je snel kan zien of ze versleten zijn. Hebben ze dat niet, ga dan bij jezelf na wanneer je ze voor het laatst hebt vervangen. Gemiddeld gaan ze ongeveer 1,5 jaar mee. Let goed op dat je de juiste wisserbladen monteert of laat monteren. Bij Janssen Van Kouwen helpen we je graag met een passend advies en hebben we een breed assortiment ruitenwisserbladen geschikt voor jouw auto.